interior2.png

Terugkeerbesluit

Als uw verblijfsvergunning wordt ingetrokken, moet u Nederland verlaten. U krijgt daar een bepaalde periode de tijd voor. Deze beschikking is een terugkeerbesluit. Na het opleggen van een terugkeerbesluit, kunt in vreemdelingenbewaring worden gesteld. Het is dan ook van zeer groot belang dat hiertegen tijdig bezwaar en beroep wordt gemaakt.

U kunt ook een terugkeerbesluit krijgen als u nog nooit een verblijfsvergunning hebt gehad. Als dit het geval is wordt een terugkeerbesluit dan vaak gecombineerd met een inreisverbod.

In alle gevallen kunt u, als u het er niet mee eens bent dat u Nederland moet verlaten, beroep aantekenen.

Een Terugkeerbesluit heeft vergaande gevolgen. Ook als u zou besluiten om toch in Nederland te blijven nadat de termijn van bezwaar is verlopen. In dat geval bent u illegaal in Nederland, met alle narigheid van dien. U verliest uw recht op voorzieningen en kunt zelfs worden opgepakt en daarna gedwongen worden uitgezet.

Het is dus heel belangrijk om direct bezwaar te maken tegen een afwijzing of intrekking van uw verblijfsvergunning. Het is dan ook zaak om zo snel mogelijk na ontvangst van het terugkeerbesluit zo snel mogelijk contact op te nemen met een advocaat. Bijna altijd kunnen wij nog dezelfde dag beroep instellen.

Als er sprake is van een terugkeerbesluit, neemt u dan zo spoedig mogelijk contact met ons op.

Bezoekadres

Laan van Chopin 19

2151 GZ  Nieuw-Vennep

 

Postadres

Postbus 275

2150 AG  Nieuw-Vennep

T 0252-746019

F 0252-746021

E

Facebook   Linkedin   Twitter blue