interior2.png

Inreisverbod

Een inreisverbod betekent dat u voor een bepaalde periode niet in Nederland en de meeste landen van de EU mag verblijven. Een inreisverbod kan worden opgelegd door de IND, Vreemdelingenpolitie, Zeehavenpolitie en Koninklijke Marechaussee.

Een inreisverbod kan worden opgelegd als u illegaal in Nederland verblijft. Dus als u geen geldig visum of geldige verblijfsvergunning (meer) heeft en ook uw vertrektermijn is verstreken.

In veel gevallen kan er met succes beroep worden ingesteld tegen het opgelegde inreisverbod. Hiermee voorkomt u dat u gedurende een groot aantal jaren de landen van de EU niet meer mag bezoeken. Een inreisverbod wordt in het algemeen opgelegd met een minimum van 2 jaar.

Een inreisverbod is geldig voor de volgen de landen:

België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland, Zwitserland.

Indien u wilt voorkomen dat u gedurende enkele jaren deze landen niet meer in mag, neemt u dan na ontvangst het inreisverbod zo snel mogelijk contact op.

Bezoekadres

Laan van Chopin 19

2151 GZ  Nieuw-Vennep

 

Postadres

Postbus 275

2150 AG  Nieuw-Vennep

T 0252-746019

F 0252-746021

E

Facebook   Linkedin   Twitter blue